Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

Omul inteligent traieste inteligent

Un comentariu

Inteligenţa înseamnă încredere în propria fiinţă. Inteligenţa înseamnă aventură, emoţie, bucurie. Inteligenţa înseamnă să trăieşti clipa şi să nu-ţi baţi capul cu privire la viitor – trecutul nu mai este, viitorul încă nu a venit. Inteligenţa înseamnă să profiţi din plin de clipa prezentă. Din ea va ieşi viitorul. Dacă clipa prezentă e trăită cu încântare şi bucurie, clipa următoare, care se naşte din ea, va duce în mod firesc şi mai multă bucurie… Dacă ziua de astăzi este senină, ziua de mâine va fi şi mai senină.

Dacă viaţa asta este o binecuvântare, viaţa următoare va fi o binecuvântare de ordin superior. Căci viaţa următoare se dezvoltă din cea prezentă, din experienţa trăită. Aşa că pe un om inteligent nu-l preocupă şi iadul, nu-l preocupă viaţa de dincolo, nu-l preocupă nici măcar Dumnezeu, nu-l preocupă nici măcar sufletul. Omul inteligent trăieşte pur şi simplu inteligent, iar Dumnezeu şi sufletul şi iadul şi nirvana vin ca o consecinţă firească.

 

OSHO 

Un gând despre „Omul inteligent traieste inteligent

  1. …nu stiu ce sa zic…nu te contrazic dar nici nu te aprob..
    Inteligenta, dupa opinia mea, inseamna modul in care prelucrezi informatiile pe care le detii…iar cred ca degeaba esti inteligent, daca nu ai informatii pe care sa le procesezi, iti poti da seama ca sunt lucruri pe care nu le stii, asta fiind a doua faza de constientizare…ar fi un progrez fata de padul inferior, dar este regres fata de ultimul pas…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s