Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

Dar miracolul tau, viata ta – unde este?

4 comentarii

‘Rareori traiesti mai surprinzator, mai fertil, ca atunci cand iti pierzi timpul. De fapt numai atunci poti asculta cu adevarat; altadata asculti numai ca sa dai replica, sau ca sa completezi o informatie. Spuneam ca daca anumite adevaruri simple nu circula si nu nutresc viata contemporana, aceasta se datoreste in mare parte faptului ca nimeni nu te asculta, nimeni nu isi pierde timpul, ci toti pregatiti pentru raspuns, toti iti interpreteaza spusele cum vor ei, toti stiu mai dinainte ce se afla in tine si cum gandesti tu. 

Ori, unul dintre cele mai decisive adevaruri – si in acelas timp unul dintre cele mai simple – este tocmai acest dubiu pe care trebuie sa-l ai, cel putin cateva clipe, in fata oricarui om; poate acel om ascunde o tragedie sau poate traieste un miracol, cine stie? Dar cineva care nu stie sa piarda timpul nu cunoaste aceasta simpatetica expectativa, si de aceia nu cunoaste oamenii. El activeaza intotdeauna automat: ii stimulezi cutare sentiment, capeti o formula, ii redestepti cutare asociatie de idei, capeti alta formula. 

 Dar miracolul tau, viata ta – unde este? Oamenilor acestia grabiti, cari stiu intotdeauna mai inainte si mai mult decat tine, le scapa tocmai esentialul; trairea ta autonoma, creatia ta. Ei nu stiu sa-si piarda timpul, nu pot sa lase viata sa curga prin ei, cu toate revelatiile si miracolele sale ”.

Mircea Eliade

4 gânduri despre „Dar miracolul tau, viata ta – unde este?

  1. Pingback: Dar cineva care nu stie sa piarda timpul, nu cunoaste oamenii… « Era Multimilor

  2. Servus…
    Sa lasi sa curga viata prin tine… Da, iti trebuie ceva curaj pentru asta.
    Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s