Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

„Am invatat sa iubesc, ca sa fiu iubit „

2 comentarii

Fiecare copac este egoist: duce apa catre radacinile sale, seva in ramuri, in funze, fructe si flori. Iar atunci cand infloreste, trimite mireasma sa catre toti: cunoscuti, necunoscuti, apropiati sau straini. Cand se incarca de fructe, le daruieste, le ofera celorlalti.

Asemeni copacilor si oamenii ar trebui sa fie egoisti prin a incepe sa se iubeasca pe ei insisi ca, mai apoi dragostea sa se reverse  si sa-i atinga si pe ceilalti. Aflandu-ne in starea de implinire, incepem sa o impartasim asemeni unui nor de ploaie care trebuie sa se reverse din preaplinul sau.

Daca se potoleste setea celuilalt, daca se potoleste setea pamantului, asta este mai putin important. Daca omul ar iradia de bucurie, ar fi plin de lumina, complet linistit, atunci el ar putea sa impartaseasca toate acestea fara sa i se ceara, pentru ca a darui este o bucurie imensa a sufletului. Cand daruiesti iti oferi o bucurie mai mare decat aceea pe care o ai atunci cand primesti.

“Mă domină ceea ce simt, nu ceea ce gândesc…”

Octavian Paler

sursa

2 gânduri despre „„Am invatat sa iubesc, ca sa fiu iubit „

  1. Cand or sa invete oamenii sa traiasca de la ei ?
    E mai usor sa pomenesti experientele altora , folosind citatele…Tu nu ai experiente personale din care sa extragi esentialul si sa-l scrii cinstit ?
    Mi s-a acrit de Paler asta…pana la vomitiv !

    • te obliga cineva sa citesti?…daca ai fi avut curiozitatea sa citesti blogul ai fi gasit si trairi personale. Alegerea iti apartine…ceea ce vrei sa citesti…tu in afara de ironie si rautate nu ai ce comenta? Multumesc pentru vizita ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s