Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

Prietenie stelara

7 comentarii

„Am fost prieteni şi ne-am înstrăinat. Dar e bine aşa şi nu trebuie să ne ascundem faptul şi să-l acoperim, ca şi cum ne-am ruşina din pricina asta. Sîntem două corăbii şi fiecare îşi are ţelul său şi calea sa; ne putem, desigur, încrucişa şi celebra împreună o sărbătoare, cum am mai făcut — atunci bravele corăbii stăteau atît de liniştite în aceleaşi port şi sub acelaşi soare încît părea că ajunseseră la ţintă şi avuseseră acelaşi ţel.

Dar apoi forţa atotputernică a misiunii noastre ne-a despărţit din nou, împingîndu-ne spre mări şi ţărmuri diferite şi poate că nu ne vom mai vedea nicicînd – poate că ne vom vedea, dar nu ne vom mai recunoaşte, feluritele mări, feluriţii sori ne-au schimbat! Că a trebuit să ne devenim străini este o lege deasupra noastră, tocmai de aceea trebuie să ne datoram mai mult respect!

Tocmai de aceea gîndul prieteniei noastre trecute trebuie să fie mai sfint! Există probabil o uriaşă curbă şi cale stelară nevăzută, în care potecile şi ţelurile noastre atît de diferite sînt poate incluse ca mici bucăţi de drum — să ne ridicăm la înălţimea acestui gînd!

Dar viaţa noastră este prea scurtă şi vederea noastră prea slabă, ca să putem fi mai mult decît prieteni în sensul acestei sublime posibilităţi. Şi atunci să credem în prietenia noastră stelară, chiar dacă ar trebui sa ne fim duşmani pe pămînt.”

Friedrich Nietszche

” TU n-ai inteles nimic!
Nimic din esenta mea.
Exteriorul de femeie…
Si gandurile rasucite…
Si vorbele alambicate…
Daca ai fi cercetat
Mai in adanc
Ai fi putut sa mergi cu mine
Spre inalt!
Caci in spirit
Noi ne-am intalnit deja.”

7 gânduri despre „Prietenie stelara

  1. din pacate….uneori destinul te „obliga” sa pastrezi in suflet un om deosebit, sa il iubesti ca si cum doar acolo ii este locul, deoarece circumstantele si conditiile vietii se opun dorintei de a fi impreuna fizic si fiecare clipa impreuna impune sacrificii imense……

  2. Destinul nu este legat de noroc; este mai degraba legat de alegere. Nu este un lucru pe care trebuie sa il astepti, este mai degraba un lucru care trebuie realizat

  3. Ne dai multe indicii spre iubire…. chiar și prin imagini… prin cele semnalate…
    Frumos.

  4. sublim şi frumos, deşi puţin trist 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s