Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

…lăsaţi fluturii liberi să zboare…

2 comentarii

„Un fluture cu aripi pictate, desfăcute în zbor spre înalt, m-a purtat în zări nevisate, în zig –zag prin livezi înflorite, printre ronduri de flori, departe înspre nori, deasupra albastrului din ape, prin lanuri de in, aproape de tine, din nou în senin.

Într-o zi fluturele meu s-a oprit la margine de lan aurit şi a adormit acoperindu-mă cu aripa obosită. Cu un ciob de gând, plângând, i-am tăiat aripa smălţuită din dorinţa vie de a-mi aparţine numai mie, ca nu cumva vreodată zarea să-i facă un semn cu o năframă de nori sau să-l ademenească vreo floare, desfăcută în zori ca să mi-l ia….

S-a trezit speriat şi a privit cu uimire curcubeul ce se scurgea din aripa însângerată, unind două ape despărţite de zări, două depărtări spălate de ploi, două suflete rătăcite…două inimi dornice să iubească şi să fie iubite. A clipit mirat când şi-a văzut libertatea pierdută, mi-a zâmbit trist şi a rămas lângă mine pustiit şi nemişcat. Ce păcat! Fluturele meu a pierit neputând să mai zboare, iar eu de atunci în orice curcubeu…văd drumul pe care trebuie să merg ca să–mi regăsesc un vis ucis cu cioburi ascuţite de gând…un vis ce mi-a adus iubirea în suflet.

Visez ca într-o zi să ajung la margine de drum şi atunci o să beau o cupă din curcubeu  şi din trupul meu ştiu că va creşte aripa tăiată din amintirea fluturelui ce-a murit…şi aripa mea va putea să mă poarte spre sufletul tău, mai bun decât al meu, spre o altă zare, spre o nouă depărtare…spre tine…spre dorinţa ce ne uneşte…ce ne apropie şi ne face să redăm viaţă fluturelui ce ne-a unit…din iubirea ce ne-a cuprins.

Şi voi scrie pe aripă: lăsaţi fluturii liberi să zboare…lăsaţi să vă pătrundă în suflete iubirea…lăsaţi dragostea să vă inunde frumuseţea sufletului!

Să nu mai fim nevoiţi să tăiem aripile fluturilor pentru a găsi lumina ce ne poartă spre noi…spre interiorul nostru…spre bucuria de a trăi.”

2 gânduri despre „…lăsaţi fluturii liberi să zboare…

  1. …cand visul frumos al vietii ne imbratiseaza prezentul, toti suntem precum fluturii, avand pictate pe aripi intensitatea clipei prezente din suflet, cand suntem prinsi in furtunile vietii…..realitatea ne rapeste forta de a zbura…..
    fie ca sperantele tale sa se materializeze si sa prinzi noi aripi care sa te poarte spre inaltimi si mai pline de stralucire…. si sa ii inalti si pe cei dragi prin zborul tau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s