Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

Nu-ti plange petalele

Scrie un comentariu

Cu ochii inchisi, te apropii cu mana si atingi scoarta neverosimil de ridata a copacului si cauti s-o intelegi. Plimbi mana usor, sa nu-ti ranesti pielea si te gandesti la lucrurile tale ramase in spatele tulpinii si la lumea de dincolo de privire.

Lacrimi venind nestiute umezesc ochii. Si simti cum apa curge prin lacrimi, prin palma, prin inima, prin tulpina. Deschizi ochii si prin panza lacrimilor, vezi floarea copacului proiectata spre cer.

O vezi cum se desface incet, aratandu-si frumusetea. Apoi vantul adie usor scuturand-o de inocenta, si-n vant floarea incepe sa se zbata, presimtind sfarsitul.

Strangi pumnii si te gandesti-prea repede i-a adus clipa intelesul propriei existente. Alta pala de vant rabufneste si mai duce cu ea doua petale. Firav cad si celelalte pierzandu-se prin aer sau cazand prin iarba. Din nou, lacrimi pe buze.

Tulpina e aceasi-ridata si la fel de rece. Izbesti in ea cu sete. Apoi o strangi in brate cu putere. Nu mai este floare. In locul ei a ramas ceva mic si negru, aproape de moarte. Urechea, ramasa lipita de trunchi, aude intrebarea copacului:  ”Vrei sa devii fruct, spune? Nu-ti plange petalele.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s