Raza de lumina

Sufletul are incredere in raza de lumina – Victor Hugo

Nu are de ce sa-ti fie frica

Scrie un comentariu

Un om care mergea noaptea pe un drum de munte a alunecat şi, în ultima clipă, a reuşit să se prindă de o creangă care atârna deasupra stâncii. Îngrozit, a strigat, dar nu i-a răspuns decât ecoul – nu avea cine să-l audă.

Disperat, s-a uitat în jos, dar singurul lucru pe care l-a văzut în noapte a fost hăul fără fund de sub el. E lesne de închipuit prin ce chin a trecut acel om toată noaptea. Mâinile îi amorţeau, strânsoarea slăbea, şi moartea îl pândea în fiecare clipă.

Cum-necum, a rezistat până a răsărit soarele; când s-a uitat iarăşi jos, a început să râdă – nu exista nici un abis. La doar cincisprezece centimetri sub picioarele lui era o stâncă destul de lată, pe care s-ar fi putut odihni toată noaptea, ar fi putut dormi bine, în loc să treacă prin tot acel coşmar cumplit.

Din propria-mi experienţă pot să-ţi spun următorul lucru: Frica nu e mai adâncă de cincisprezece centimetri. Acum rămâne la latitudinea ta dacă vrei să continui să stai agăţat de o creangă şi să-ţi transformi viaţa într-un coşmar, sau dacă vrei să laşi creangă şi să stai pe picioarele tale. Nu are de ce să-ţi fie frică.

 

Osho

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s